Ismerj meg

Egészen kiskoromban észrevettem, hogy más vagyok, mint a korosztályom, más dolgok érdekelnek, sokkal inkább szerettem a természetben lenni, figyelni az állatokat, növényeket, órákig képes voltam nézni a teliholdat, a csillagos égboltot, ami miatt sokan furának, különcnek tartottak. Ahogy telt az idő és szépen, lassan elsajátítottam az olvasás művészetét, úgy tárult elém egy végtelen, varázslatos világ, amit a könyvek nyújtottak. Csodálatosnak tartottam azt, hogy annyi tudáshoz, információhoz juthatok így hozzá, amiről álmodni sem mertem volna és rövid időn belül magába szippantott a könyvek birodalma. Regények helyett, viszont a pszichológia, spiritualizmus, a vallás és az emberi lét korlátainak legyőzése volt az, ami a leginkább érdekelt, amin sokan meglepődtek, hiszen nem értették, hogy egy ennyi idős gyermek miért nem meséket néz.

Az évek előrehaladtával Waldorf iskolába kerültem, ahol végre nem néztek rám úgy, mint a "fura srácra" és a kérdéseimre is válaszokat kaptam ahelyett, hogy kinevettek volna. Egyre inkább lelkesedtem a mozgásért, belecseppentem a saját testsúlyos edzés világába, mellette pedig parkouroztam, gördeszkáztam, egyszerűen csak élveztem a mozgás szabadságát, hiszen éreztem, hogy ez az, ami igazán feltölt energiával.

Nehezen találtam a helyemet a világban, hiszen elképesztően nagy szabadság iránti vágyat éreztem magamban, ami a mai napig sem csillapodott, ezért amint végeztem a gimnáziummal, rengeteget utaztam, imádtam stoppolni, ezáltal, pedig keresztül-kasul sikerült átszelnem Európát, utcazsonglőrködtem, sziklát másztam, minden reggel más helyen ébredtem, élveztem az életet a maga egyszerűségében.

A táplálkozásomra sajnos elképesztően kevés hangsúlyt fektettem, konkrétan az étrendem péksütikből állt, ami azt eredményezte, hogy mire 20 éves lettem, hatalmas plusz súlyt sikerült magamra szednem és egészen 110 kg körüli testsúlyig jutottam. A tükörbe nézve egy egészségtelen, önbizalomhiányos arc nézett vissza rám és éreztem, hogy egy napot sem halogathatok tovább, eljött a változás ideje.

Ezzel párhuzamosan jött még egy fordulópont az életemben, amikor is rájöttem, hogy többet nem fogok tudni sem húst, sem pedig egyéb állati származékot fogyasztani, hiszen túlságosan szerettem és tiszteltem az állatokat egész életemben és egyszerűen nem értettem, hogy eddig, hogyan tudtam őket megenni. Egyetlen nap leforgása alatt áttértem a növényi étrendre és egy hatalmas világ nyílt ki előttem, ami telis-tele van új ízekkel, fűszerekkel, textúrákkal és erőszaknak, pedig nyoma sincs. A mozgás mellett így vált a táplálkozás és a sütés-főzés a másik szenvedélyemmé. A növényi étrendre való áttérés után sikeresen fogytam több, mint 30 kg-ot és végre újra energikusnak éreztem magam, úgy ment a saját testsúlyos edzés, mint még soha. 

A mozgásra mindig is másként tekintettem, mint csupán egy letudandó napi feladatra, kerestem benne a kihívást, azt értelmet, az önismeretet és így akadtam rá a jógára is, ami végre egy új nézőpontot, keretet adott az egész életemnek. Megtanított arra, hogy a testemet eszközként tudom használni ahhoz, hogy kívülről befelé haladva megismerjem a bennem lejátszódó folyamatokat, míg végül el nem jutok a belső magomig, a valódi önvalómig. Csodálatos érzés volt az, ahogy egyre hajlékonyabbá, lazábbá váltam, nem csupán testileg, de mentálisan is, és végre bele tudtam vinni a kreativitásomat a mozgásba és tudtam, hogy ezt másoknak is át kell adnom, meg kell tanítanom erre az embereket, hiszen ezzel a fizikai fittségen kívül sokkal boldogabbak, sikeresebbek lehetnek, könnyebben megtalálják a magukban rejlő potenciált, amit kiaknázva az életszínvonalukból is ki fogják tudni hozni a maximumot.

Első körben elkezdtem egy edzői iskolát, ahol sportedző lettem és egyből munkába is álltam, elkezdtem végre emberekkel foglalkozni, ahol rengeteg pozitív visszajelzést kaptam, ami folyamatosan feltöltött és motivációt adott arra, hogy megállíthatatlanul tanuljak. Képzések sokaságát végeztem el, részt vettem meditációs tanfolyamokon, elvonulásokon, táplálkozással, életmóddal kapcsolatos képzéseken, rengeteg egyéb sportképzést is elvégeztem, mint például a funkcionális edzői képzést, valamint végre a nagy vágyam is teljesült és jógaoktató lettem, aminek a különböző ágazatait is elsajátította, tovább képeztem magam és ez egy olyan folyamat, ami egy élethosszig tart, hiszen amit az ember szenvedéllyel végez, arról mindent tudni szeretne.

Eljött az az idő is, amikor azt éreztem, hogy egyszerre szeretnék minél több emberhez eljutni, minél több ember életén, életminőségén változtatni és ekkor elhatároztam, hogy létrehozok egy felületet, egy rendszert, ahol folyamatosan át tudom adni a tudásom és ennek az elhatározásnak a gondolatából jött létre a havi szinten bővülő online jóga és életmód program.

Ezen kívül lehetőséged van részt venni privát személyi edzésen, valamint magán jógaórán is!Miben segíthetek neked?

- Csatlakozhatsz online jóga és életmód programomhoz, amivel kompletten megkaphatsz mindent, ami ahhoz szükséges, hogy megváltozzon a mentalitásod, átalakulj testileg és lelkileg is egyaránt

-Optimális testsúly elérésében, egészséges életmód kialakításában

-Hosszútávon fenntartható, esztétikus, funkcionálisan használható fizikum létrehozásában

-Táplálkozási és életmód tanácsadásban, abban az esetben is, ha valamilyen okból adódóan szeretnél részben, vagy teljesen áttérni a növényi étrendre

-Izomtömeg növelés/testsúly csökkentés, erő-állóképesség fejlesztésében

-Látványos saját testsúlyos gyakorlatok elsajátításában

-Mobilizálás, nyújtás, SMR-henger használata, ízületi előkészítésben

-Mozgástartomány növelésében, változatos, progresszív, személyre szabott edzésterv kialakításában