Chia magos-banános zabkeksz mogyoróvajjal.

2022.04.18

-Egészséges

-Könnyen elkészíthető

-Fehérjében gazdag

Hozzávalók:

-1 bögre zabpehely

-2 db érett banán

-1 ek chiamag

-mandulatej

-1 ek lenmagpehely

-mogyoróvaj

-1 ek darált mandula

Elkészítése:

A chia magot áztassuk be 10 percre 50 ml mandulatejben, majd a zabunkat öntsük át egy nagyobb tálba ès mehet is rá a bezselésedett chiás mandulatej. A 2 érett banánt nyomkodjuk össze a zabunkkal, hogy egy formázható masszát kapjunk. Hozzáadjuk a darált mandulát ès az egy evőkanál mogyoróvajat, ezután pedig kevés langyos vízbe áztassuk a lenmagpelyhünket, ami pár perc alatt zselèssè válik ès mehet is a masszához. Az egész mixhez öntsünk mèg pár mili mandulatejet, èppen csak annyit, hogy jobban egybeálljon az egèsz ès èdesítsük számunkra megfelelő èdesítővel, de ez ki is hagyható, hiszen a banán alapból èdes ízt fog neki kölcsönözni. Az elkèszült alapunkat kanál segítsègèvel egy sütőlapra kanalazzuk ès formázzunk ízlès szerinti vastagságú kekszeket, majd helyezzük az előmelegített sütőbe 180°-on kb 20 percig, így egy kívül kemènyebb, belül puhább sütit kapunk, amire kenhetünk mogyoróvajat, vagy akár lekvárral is összeragaszthatjuk.