"Csokiszalámi" téné módra

Rertró recept újragondolva
A csokiszalámihoz sokunknak fűződnek gyermekkori emlékei, én személy szerint imádtam, a jó hír viszont az, hogy ezt a finomságot a teljes értékű növényi étrend szerint is elkészíthetjük.
Recept:
Egy marék kesudiót áztass be egy órára, majd turmixold össze datolyapéppel és datolyalével.
A masszához adj hozzá kakaóport, hígíts rajta növényi tejjel, ezután, pedig kezd el főzni, miközben folyamatosan önts hozzá kevergetés közben apró szemű zabpelyhet, amitől egy idő után el fog kezdeni besűrűsödni.
Adj még hozzá mazsolát, aprított diót, 100 %-os aprított étcsokoládét (egy fél tábla is belemehet), mazsolát, mézeskalács fűszerkeveréket, de kerülhetnek bele még különböző aszalványok is.
Amikor szinte teljesen tömörré válik a masszád, zárd el a tűzhelyet és sütőpapírra, még melegen öntsd ki, majd formázz belőle hengert, végül, pedig tekerd is be a papírba, majd mehet be a hűtőbe és másnap már szépen szelhetővé is válik.
Jó étvágyat hozzá!