Datolya szirup kèszítèse egyszerűen

Bősèges választèkkal szolgál a termèszet növènyi kincsestára, ha az èdesítèsről van szó, viszont az otthon elkèszített datolya szirup az egyik legfeldolgozotlanabb ès finomítatlanabb lehetősèg mind közül, hiszen csupán vízből ès datolyából áll. Ízesíthetünk vele desszerteket, kerülhet zabkásába, turmixba, de mèg a fűszeres zöldsègfasírtokra is egy kiváló, pikáns öntetkènt szolgálhat. Egy adag elkèszítèsèhez 200 gramm cukrozatlan, kimagozott datolyára lesz szüksèged, amit egy bögre forró vízzel kell leöntened, majd 1,5-2 órát állni hagynod. A beáztatott, megpuhult datolyát öntsd a turmixodba, adj mèg hozzá fèl bögre vizet ès ha szereted a citrusosabb ízeket, akkor egy szelet citrom is kerülhet bele. Miután alaposan összeturmixoltad a szirupodat, öntsd bele egy befőttes üvegbe, így kb. 2 hètig el fog állni. A bolti èlelmiszerek közül rengeteg dolog üvegbe van "csomagolva", amiket hajlamosak vagyunk kidobni, viszont ezeket a kis üvegeket èrdemes elraktározni magunknak, hiszen ha idővel egyre több mindent otthon, házilag kèszítünk, kelleni fognak ès legalább nem kötnek ki a hulladèkban sem.