Egészséges gyümölcskenyér egyszerűen

Gyümölcskenyér, amivel bárkit leveszel a lábáról
Ha szeretnél valamilyen igazán egyszerű finomságot elkészíteni, ami akár reggelire, uzsonnára, vagy éppen desszertnek is tökéletes, akkor ez a recept neked való.
Elvihetsz pár szeletet magaddal túrára, kirándulásra, feldobhatod vele a hétvégi ebédet, de baráti/családi összejövetelek alatt is kiváló nasi, amiből a növényi étrendre kevésbé nyitottak is repetázni fognak.
Számtalan módon elkészítheted és ízesítheted, de amit megosztok veletek az a személyes kedvencem;
Egy edénybe önts 2-3 deci vizet, kezd el forralni, ez idő alatt magozz ki 5-6 szem datolyát, majd tedd őket a forrásban lévő vízbe és pár perc elteltével látni fogod, hogy a víz sötét színű lesz, hiszen a datolya elkezdi kiengedni a levét, ekkor önts hozzá még egy - két deci vizet, adj hozzá egy tk. lehetőleg cukormentes, természetes alapanyagokból álló mézeskalács fűszerkeveréket, pár percig forrald egybe őket, majd zárd el a gázt és hagyd őket magukra, amíg hűlnek.
200 gramm zabot darálj össze(használhatsz zablisztet is), adj hozzá 1 nagyobb evőkanál darált mákot, 1 evőkanál karobport, egy kevés fahéjat(a frissen őrölt még intenzívebb), kókuszreszeléket, egy kevés frissen facsart citromlét, 1 tk citromhéjat, egy nagyobb marék apróra tört diót, szeletelj bele egy érett banánt és egy nagyobb marék epret, végül, pedig egy fej almát reszelj bele(ezzel az állagán és az ízén is javítani fogsz), és még egy tk. szódabikarbónát is adj hozzá a mixhez.
A keverékedhez öntsd a mézeskalácsos datolyalét, amennyiben úgy érzed, hogy a tésztád még igényel némi vizet, adj hozzá egy keveset, de túl híg ne legyen, majd öntsd a masszát szilikonos kenyérsütő formába és mehet is az előmelegített sütőben, ahol 180 °C- on süsd 45 - 50 percig.
A szilikonos sütőformából miután megsült szedd ki(ha bennehagyod bevizesedik), hagyd, hogy nagyjából kihüljön(ez nem egyszerű feladat, hiszen elképsztően jó illatú és az ember egyszerűen csak nekiesne ), majd szeletelheted és tálalhatod is.
Jó étvágyat hozzá mindenkinek!
