Kókusz"maradvány" golyók

2022.04.18

Pár naponta szinte mindig kèszítek házi kókusztejet, amint már írtam róla ès így folyamatosan marad rengeteg kókuszmasszám, ami fenntmarad a leszűrès után a szűrőn. A masszához 2-3 evőkanál zabpelyhet, 2 evőkanál kakaóport, tört mandulát, valamint szintèn házi datolya szirupot öntök, ami nemcsak ízesíteni, de egyben tartani is segíti majd, plusz kerül mèg bele chia mag, ami nálam szinte minden sütiben szerepel ès vègül öntsünk egy kis forró vizet az egèszre, amit pár perc alatt magába is fog szívni. A pèpünkből golyócskákat formázunk, sütőpapírra helyezzük ès előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Tehát mindössze egy db pár száz ft-os kókuszdióból, vagy egy 100 gr-os reszelèkből nemcsak 1 liter "tejet" kapunk, de mèg nassolnivalónk is lesz belőle. Ízben egy picit a raffaellora emlèkeztető, egèszsèges, de mègis fillères csemege.