Kölesburger

Egy kisebb fej apróra vágott vöröshagymát vízen megdinszteltem, majd került bele 150-200 gramm körüli köles(nem használtam mérleget, ezért pontos arányokat nem tudok írni), öntöttem mèg hozzá vizet, amihez adtam őrölt füstölt paprikát, fokhagyma granulátumot, őrölt kömènyt, egy kevès sót ès borsot. Amikor a köles már majdnem elkèszült, öntöttem hozzá szezám ès lenmag őrlemènyt, vègül, pedig egy jó adag sörèlesztőpehellyel besűrítettem ès miután elzártam a gázt, mèg fedő alatt állni hagytam. Mikor már nem volt annyira forró, pogàcsákat formáztam az egybeállt masszából ès előmelegített sütőben, 180 °C-on 20-25 percig sütöttem ès egyszer megforgattam őket. A többi termèszetesen ízlès kèrdèse, hogy ki milyen zsemlèbe rakja, akik durvábban nyomják süthetik maguknak is, èn most boltban vettem, de a lènyeg, hogy tènyleg könnyen elkèszíthető, nincs teli adalèkanyagokkal ès pènztárcabarát is.