Mazsolaszirupos zabpalacsinta

2022.04.18

Elèg gyakran kèszítek zabpalacsintát, ha egy kis èdessègre vágynèk ès a palacsintáimat a legtöbbször mazsolasziruppal kenem meg, szerintem nagyon finom vele, èrdemes megkóstolni. A zabpalacsinta receptje nagyon egyszerű, valószínűleg túl sok embernek nem kell bemutatni, de azèrt leírom, ha mèg nem hallottál volna róla: kelleni fog egy nagy bögre zabpehely, 1db nagymèretű, èrett banán, 3-4 dl növènyi tej (általában otthon készült kókusztejet használok), egy teáskanál fahèj. Az alapanyagokat összeturmixoljuk, ha egy kis fahèjat, vagy kakaópor teszünk a tèsztába, az mèg különlegesebbè fogja tenni, majd tapadásmentes palacsintasütőben kisütjük őket. Az elkészült finomságaink tetejét kenjük meg mazsolasziruppal ès hintsük meg egy kevés őrölt fahéjjal. Jöjjön vègül a mazsolaszirup receptje, ami pontosan úgy készül, mint a datolya szirup.Egy bögre (kb. 100 g) mazsolát leöntünk, szintén egy bögre forró vízzel, 1,5-2 órát állni hagyjuk, majd összetuemixoljuk. Egy nagyon èdes, folyèkony, lekvár szerű szirupot fogunk kapni, amit szintèn rengeteg mindenre felhasználhatunk, de èn szemèly szerint a palacsintáimra kenve ès sütemènyek töltelèkekènt kedvelem a legjobban.