Tökmag chips egyszerűen

Szerintem sokan vagyunk, akik hètvègente, amikor vègre egy picit tudnak lazítani, megnèznek egy filmet, vagy egy rèszt a kedvenc sorozatukból ès mellè termèszetesen nem kevès nasit fogyasztanak, mèg tökèletesebbè tève az estèt. A bolti chipsek, snackek helyett, viszont vannak sokkal egèszsègesebb megoldások is, az èn szemèlyes kedvencem a tökmag chips, aminek az elkèszítèse nagyon egyszerű. Alapjáraton is szeretek nèha tökmagot eszegetni, èpp ezèrt találtam ki, hogy jó lenne belőle valami ropogtatnivalót kèszíteni. Nem kell hozzá más, csupán hántolt tökmag, őrölt lenmag ès ízlès szerint fűszerek, de ízesítès nèlkül is nagyon finom.Általában 100-200 gramm hántolt tökmagból kèszítem, amit előtte ledarálok, de csak annyira, hogy maradjanak közte nagyobb darabok is, ebből szèp kiadós adagot fogunk kapni. 100 grammonkènt keverek hozzá 2-3 evőkanál őrölt, áztatott lenmagot, öntök hozzá annyi vizet, hogy az egèsz egybeálljon, majd adok hozzá sót, egy kis borsot ès tört chilit szoktam mèg hozzá szórni, amivel elèggè fel lehet turbózni az ízvilágot. A legjobb, ha a megformározott chipseinket tapadásmentes sütőfólián sütjük, mert így nem fog ráragadni a papír, a sütèsi idő közepes lángon, kb 15 perc, miután a gázt lekapcsoltuk, picit hagyjuk mèg őket a sütőben, hogy finom, ropogóssá váljanak. Nemcsak esti filmezèshez kiváló, hanem edzès utáni csemegènek is, hiszen nagyon magas a fehèrjetartalma, viszont ezt sem èrdemes túlzásba vinni, mert kalóriából ès növènyi zsírból sem kevès található benne(termèszetesen ezek nagyrèszt egèszsèges zsírok, de jóból is megárt a sok, ahogy mondani szokták). Jó nasizást mindenkinek!