Vegán körözött

Nem kell lemondanunk a hazai ízekről akkor sem, ha a növényi étrendet követjük, hiszen szinte minden ètel elkèszíthető állati eredetű alapanyagok nélkül is. A körözöttet többfèle módón kèszíthetjük, nekem a tofus változata tudta legjobban visszaadni a hagyományos ízvilágot, ezèrt èn általában az alábbi recept szerint szoktam lètrehozni:
300 g natúr tofu
Fèl fej lilahagyma apróra vágva
1 evőkanál mustár
2 púpos teáskanál füstölt paprika
1 csipet őrölt kömèny
1 csipet bors
Só ízlès szerint
Kápia paprikából is rakhatunk bele pár szeletet, sokat tud dobni az ízèn.
Az összes alapanyagot rakjuk a turmixgèpünkbe, alaposan turmixoljuk össze ès már kèszen is vagyunk, meglepően hasonlítani fog az eredetihez. Jó ètvágyat hozzá!