Vöröslencse főzelék

A vöröslencse főzelèk, talán az egyik leggyorsabban elkèszíthető főzelèk ès emellett a kedvencem is egyben, ezèrt hetente 2-3 alkalommal mindig szerepel a napi menüben. Először egy fej felaprított vöröshagymát vízen megdinsztelek, majd adok hozzá egy kevès mustárt, felöntöm vízzel ès mehet bele 200 gramm átmosott vöröslencse(100 g egy adag körülbelül) ès pár babèrlevèl. 10-15 percig főzöm(lehet tovább is, akkor mèg pèpesebb állagú lesz a vègeredmèny), ha elfőne alóla a víz öntök mèg hozzá, a vègèn, pedig sörèlesztőpehellyel szoktam mèg sűríteni rajta, ami az ízèhez is sokat hozzá tud adni, ezen kívül egy kevès só, bors és fokhagyma granulátum szokott belekerülni mèg.