Vöröslencse muffin

Igen, jól olvasod, vöröslencséből is lehet muffinokat készíteni, mégozzá nem is akármilyeneket... Nemrég még én is kételkedtem volna benne, de miután megkóstoltam, feloszlott bennem minden kétely, hiszen elképesztően finom és egy cseppet sem érződik benne a vöröslencse íz, ami szuper, hiszen egyrészt tápláló, egészséges, fehérjében, rostban és összetett szénhidrátokban gazdag, másrészt, pedig egy igazán nagyszerű gluténmentes muffin alternatíva.
Bevallom, az elmúlt napokban az edzés utáni étkezésem ezzel váltom ki, hiszen imádom az édességeket, ez a recept, pedig tökéletesen belefér egy jól összeállított napi menübe is, beilleszthető tízóraira, uzsonnára, vagy éppen az edzés utáni étkezésre és az sem utolsó szempont, hogy könnyedén magunkkal vihetjük, akár egy nagyobb túrára, hétvégi kiruccanásra is.
Na de nézzük is, hogy hogyan készül, milyen alapanyagokra lesz szükségünk.
Amire szükségünk lesz, az fél csésze magozott datolya(lehet előre beáztatott is), 1 csésze növényi tej(amennyiben még ennél is jobban szeretnél növelni a fehérjetartalmán használj szója "tejet"), 50 gramm(szárazon mérve) vöröslencse, amit egy éjszakára érdemes beáztatnod 100 mili vízzel, fél csésze darált zab(ezen az arányon változtathatsz, több vöröslencse, kevesebb zab, vagy akár fordítva is), 2 teáskanál sütőpor, fél teáskanál örült kardamon, fél csésze pépesített alma, 1 teáskanál friss citromhély, 1 csésze fagyasztott, vagy friss áfonya, fél csésze vágott dió. A zabot és az áztatott lencsét turmixold össze, majd öntsd ki a turmixból a masszát egy tálba, add hozzá a többi alapanyagot, keverd össze és mehetnek a muffin sütőformákba, ami ha otthon jelenleg nincsen, mindenképp érdemes beszerezned, hasznos!
Az előmelegített sütőbe tedd a formákat, 180 °C-on, majd 20-25 perc alatt süsd készre őket, látni fogod, ahogy szépen "megnőnek", és már tálalhatod is. Jó érvágyat hozzá!