Vöröslencse pizza

Fehérjedús.
Minőségi szénhidrátban, rostban és tápanyagbokban gazdag
Könnyen elkészíthető a konyhában kevésbé rutinosan mozgóknak is.
A pizzatésztához semmi másra nem lesz szükséged, csupán vöröslencsére, 100 grammból egy pizza fog kijönni, én 200 g-ot használtam, mivel 2 pizzát készítettem. A 200 g vöröslencsét felöntöttem 250 mili vízzel, adtam hozzá egy csipet sót, egy éjszakára ázni hagytam, majd annyi vízzel turmixoltam egybe, amilyen állagú/vastagságú tésztát szeretnék kapni. A pizzatészta lehet sűrűbb, amennyiben viszont tortillákat szeretnénk készíteni érdemes picit hígabbra, palacsintatészta állagúra higítani, majd tapadásmentes serpenyőben kisütni.
Miután a serpenyőben olaj nélkül egyszer átfordítva kisütöttem, mehet rá a kívánt feltét, nálam most vörösbab, kukorica, tofu, lila és vöröshagyma, jalapeño és pfefferoni került rá. Miután a pizza összeállt mehet az előmelegített sütőbe 180 - 200 °C -on, kb. 30 percre és már tálalhatjuk is.
Így lesz a pizzából egy igazán egészséges étel, amit bármikor fogyaszthatunk.Vigyázat, brutalisan finom