Vöröslencsés - savanyúkáposztás rakott tészta

A vöröslencse és a savanyúkáposzta a kedvenc alapanyagaim közé tartoznak, a tésztafélék, pedig szintén a toplistán vannak nálam, így a vöröslencsés - savanyúkáposztás rakott tészta egy igazi favorit. Igazán könnyű elkészíteni, kevés alapanyagot igényel és általában azoknak is ízlik, akik még nem tértek át a növényi étrendre, vagyis ha átjönnek a barátaid, vagy éppen a családod, akkor szuper választás lehet főételnek.
Elkészítése:
200 g tésztát(lehetőleg tk. tésztát, de a vöröslencse és a csicseri tészta is passzol hozzá. ez 2-3 személynyi adag) kezdj el főzni, egy másik edényben, pedig vízen dinsztelj meg egy fej apróra vágott vöröshagymát, majd adj hozzá oregánót, bazsalikomot, egy tk. füstölt őrölt paprikát, egy kevés borsot, fokhagymát, vagy granulátumot, egy picit forrald egybe a fűszereket és egy hagymát, önts hozzá egy bögre vizet, majd mehet bele 100 gramm vöröslencse.
A lencséhez folyamatosan önts vizet, miután látod, hogy elkezdi magába szívni, felvenni az alatta lévő vizet, fedő alatt 20-25 percig főzd minél pépesebbre, majd végül adj hozzá 1-2 ek. sörélesztő pelyhet, egy kevés szójaszószt, sót ízlés szerint(nem kell túlzásba vinni, a sörélesztő és a fűszerek szuper ízt kölcsönöznek neki alapból is), zárd el a gázt és kb.10 percig hagyd magára.
Egy mélyebb tepsibe öntsd ki a tésztát, miután leszűrted, a tésztát fedd le egy réteg savanyúkáposztával, majd mindennek a tetejére öntsd a vöröslencsés feltétet, amire végezetül, még egy kevés plusz sörélesztőt is hinthetsz, vághatsz rá pár fej gombát, vagy pár szelet lilahagymát. Előmelegített sütőben, 180 °C-on süsd kb. 30 percig és már tálalhatod is.
Jó étvágyat mindenkinek!🍝